Fjällbacka ligger mycket vackert på randen mellan berg och hav. Samhället är pittoreskt och skärgården utanför Fjällbacka anses vara den vackraste vi har i Sverige. Fjällbacka skärgård med Resö i norr till Hamburgsund i söder erbjuder dig Bohusläns bästa upplevelser. Fisket, sjöfarten och handeln har haft stor betydelse för skärgårdens historia och utseende. Ingrid Bergman och Camilla Läckbergs inverkan känner du på torg som brygga.
Vetteberget dominerar centrumbilden i Fjällbacka. Berget är delat av en 200 meter lång istidsspricka kallad Ramneklovan, mera känd som Kungsklyftan. I Astrid Lindgren filmen Ronja Rövardotter, som delvis spelades in här. Missa inte trappan som leder upp till Vettebergets topp där du kan erbjudas kustens mest vidunderliga utsikt, den örika skärgården och den västligaste utposten Väderöarna.

Fjällbacka golfklubb är en 18-håls bana med restaurang och golfshop. Golfkustens pay & play erbjuder golfspel utan medlemskap eller green card. Här finns café och restaurang. -Restaurangerna i Fjällbacka serverar god mat året om.

För mer info: www.fjallbacka.com