Grebbestad är kommunens största tätort och erbjuder en naturlig samlingspunkt under hela året. Den fina bryggpromenaden, i anslutning till den myllrande gästhamnen, skapar liv och rörelse och ger Grebbestad en unik prägel. Här erbjuds shopping, restauranger, uteserveringar. I Grebbestad ligger konferens- och boendeanläggningen TanumStrand.  Här finns också Sveriges minsta krog på m/s Donalda och möjlighet att boka ditt eget kalas i en egen sjöbod för en kväll. Och här fann även Evert Taube mycket av sin inspiration till sina dikter och sånger. Grebbestad är fortfarande ett levande fiskeläge. Vid fiskmottagningen i hamnen lämnar trålarna från Grebbestad och omgivande fiskelägen sina fångster: mest kräftor och räkor.

Norr om Grebbestad skär Sannäsfjorden in från havet i norr och i den vackra innersta delen ligger det idylliska Sannäs. Vid vägs ände längst upp i Sannäsfjorden ligger Havstenssund.

Sannäs är en utpräglad sommarort men faktiskt finns här både ett av Bohusläns få fortsatta verksamma stenhuggerier. Strax norr om samhället finns Mjölkeröds golfbana.