Gravarne, Bäckevik och Fisketången, de olika delarna av Kungshamn som tillsammans blev Kungshamn. Många föredrar att fortfarande använda de gamla namnen trots att det är drygt 40 år sedan samlingsnamnet Kungshamn antogs. Kungshamn har sedan 70-talet broförbindelse med Smögen och anses väl vara centralorten i Sotenäs. Bebyggelsen i den centrala delen av Kungshamn har omformats och förändrats en hel del genom tiden, medan Fisketången mer har kvar sin traditionella bebyggelse med sjöbodar och ljugarbänkar.
Under sommarmånaderna råder det stor aktivitet runt om i Kungshamn. Hit kommer massor av människor från när och fjärran för att uppleva en av västkustens “pärlor”
Restauranger och caféer är öppna året runt. Serverar allt från dagen rätt till havets läckerheter. Ett måste när man besöker Bohuslän är de färska skaldjuren. Nyfångade, nykokta och alldeles underbara. De flesta krogar serverar skaldjur i olika former, men du kan även köpa av fiskhandlaren runt hörnet
Fisketångens badplats har klippbad med sandstrand. Bryggor med badstegar

Önna golfbana är en 18-håls golfbana samt en 9-håls bana i vacker natur. Den har en varierande arkitektur med både park och skogshål i vacker bohuslänsk natur.

För mer info: www.sotenas.se