Tillbaks till alla bostäder till saluMöjlighet att bygga ditt drömboende på Smögen!

 • Tomt
 • Tomtstorlek : 515 kvm
 • Pris : 1 950 000 kr
 • Storgatan 59

Beskrivning

 • Nu ges möjlighet att bygga ditt drömboende på vackra Smögen!
  Vi kan nu erbjuda denna tomt placerad mitt på ön, med möjlighet att även ta över bryggarrende i närliggande Strömsundskilen. 
  Smögens utbud av bad- och båtliv, restauranger, butiker och allmän service ligger endast en kort promenad bort.

Övrigt

 • Smögen är en ö och en tätort i Sotenäs kommun, Västra Götalands län. Främst är den känd för Smögenbryggan, som varje år lockar tusentals turister, men även Hållö fyr.
  På Smögen finns lotsutkiken kvar trots att lotsstationen numera inte är bemannad.
  
  Smögen nämns för första gången i slutet av 1500-talet. Vid mitten av 1600-talet bosatte sig människor på Hasselön och under åren har det samhället vuxit samman med Smögen och räknas idag som en del av tätorten Smögen.
  
  Namnet på samhället har varit olika under åren, bland annat "Smögit", "Smöenn", "Smöget" och "Smygesund".
  Namnet är förmodligen kopplat till det så kallade Smyghålet, det trånga sundet mellan Smögenön och ön Kleven söder om huvudön. Det fornsvenska smugha (smyghål) eller fornisländska smuga kan vara ursprung till namnet.
  
  Hasselön utgör den nordöstra delen av Smögen. Smögenbrons fäste på Smögensidan finns på Hasselön, som domineras av bostadsområden och strövområden, men det finns också fiskebodar, ett område med affärer och tennishall. Huvudvägen klyver Hasselön i två delar; Hasselösund och Kalvbogen.
  Hasselösund var 1894-1953 municipalsamhälle.
  På 1970-talet när allt fler flyttade till Smögen, bestämde sig Smögens kommunfullmäktige att man skulle bygga hus på Kalvbogen, en bergig udde som då var helt täckt av mossa. Runt år 1975 kom bygget igång på fullt allvar, och några år senare var Kalvbogen färdigt att bosätta sig på. Vid kraftiga vintrar kunde smögenborna gå över isen till Kungshamn, via Kalvbogen.
  
  Smögen är känt för sin långa träbrygga, Smögenbryggan (cirka 600 meter), fylld med affärer i fiskebodar, som är mycket välbesökt under sommaren. Smögen är ett av västkustens mest populära turistmål, mycket känt för sin fisk, räkor och dylikt. Det går färjetrafik i form av två snipor.

Budgivning

Ansvarig mäklare

Fredrik Mattsson Waller
(+46)70-237 81 05

Assisterande mäklare

Tony Porali
(+46)70-237 81 06

Intresserad?