Charmigt skärgårdshus med privat och centralt läge i gamla delen av Grebbestad!

5 500 000 kr

Stöbergsliden 15

Grebbestad

Tanum

Information

På Stöbergsliden 15 i den äldre delen av centrala Grebbestad hittar vi detta hus som heter Rosenlund med anor från 1897!
Fastigheten ligger vackert inbäddad mellan den lugna gatan och Stöberget och på innergården kan man njuta av stillheten tack vare planket.
Huset om 104 m² har stor gemensamhetsyta i entréplan samt kök och badrum, övervåningen har två sovrum, stort allrum som lätt kan göras om till ett extra sovrum för den som önskar samt ett badrum.
Källaren når man både från gatan samt från trappa i entréhallen och inhyser matkällare med kyl-och frys, tvättstuga, förråd samt garage.
Utöver boningshuset finns här en gäststuga om 16m² i två plan som inhyser entréhall och badrum båda med kakel och golvvärme, allrum med kichenet samt en utvändig trappa som leder upp till ett sovloft med plats för 3-5 bäddar.
För den som älskar att påta i trädgården finns här gott om planteringar, träd, buskar och ett härligt växthus samt en rogivande fiskdamm.

Från fastigheten tar vi oss väldigt enkelt ner till samhällets rikliga utbud med affärer, restauranger, apotek, systembolag, hamnlivet och havsbad. 
Vi har exempelvis 135 m till Sjögrens i Backen och ca. 400 m till Coop!

Huset är besiktat samt energideklarerat av Fukt & Byggkonsult AB i samarbete med Gar-Bo Försäkringar och försäkring mot dolda/osynliga fel följer med till köparen!
För mer information och visningsbokning kontakta ansvarig mäklare              

Välkommen till Stöbergsliden 15, Grebbestad!

Hall
Här möts man av en hall som har god plats för avhängning för ytterkläder i två garderober, plastmatta och ljusa tapeter på väggarna. En trappa direkt till vänster om hallen leder till övervåningen.

Badrum
Från entréhallen når man badrummet, utrustat med wc, tvättställ, bidé och badkar med dusch. Ljust mönstrade våtrumstapeter samt brun matta på golvet och ett vattrat fönster. .

Kök
Här får vi ett lättarbetat kök med gott om arbetsyta på den totalt 3 meter långa arbetsbänken med flertal över- och underskåp. Här är det utrustat med ett kombinerat kyl- och frys, spis, fläkt och diskho.
Fönster som vetter ut mot den trevliga baksidan.

Matsal
Från köket via vikdörr tar man sig in till matrummet ( som idag används som arbetsrum) här finns god plats för matsalsbord. 
Blå bröstpanel samt tapet på väggen, plastmatta och fönster som vetter ut mot gatan. 

Allrum/vardagsrum 
Ligger intill matrummet och här ges plats för soffgrupp eller annat möblemang. Interiört går det i ljusa färger med ekparkett på golvet samt fönster som ger ett härligt ljusinsläpp från två väderstreck.

Övervåning
Här välkomnas man av en ljus och rymligt hobbyrummet/allrummet här får man fönster i norr och söder som ger ett fint ljusinsläpp.
Grå tapet på väggar samt parkettgolv.

Sovrum 1
Ligger direkt till vänster om hallen och här får man ett riktigt mysigt sovrum med utsikt mot hamnen och dess båtliv. 
Här finns plats för dubbelsäng och är utrustat med 2 smala garderober samt förvaring i kattvind. En romantisk rosen mönstrad tapet gör rummet extra charmigt samt parkett på golv.

Sovrum 2
Ligger på andra sidan av allrummet och är inrett med en ljus randig tapet på väggarna och platsmatta på golvet, förvaring finns i kattvind. Här finns plats för enkelsäng.

Badrum
Är inrett i blått och utrustat med handfat, WC och duschkabin.

Källarvåning
Nås via trapp i hallen eller från entré från gatan.
Källarvåningen erbjuder en matkällare, tvättstuga samt ett verkstad/förrådsrum.

Fastighetens bakgrund av säljaren:
"Fastigheten från slutet av 1800-talet har hittills haft 7 st ägare. Den har genomgått två stora förändringar fram till idag. Dels en stor ombyggnad 1977 då det byggdes ut med ca 16 m2 bottenyta med garage, utökning av vardagsrum samt tillägg med badrum samt ett sovrum. År 2005 den 1 januari rev stormen Gudrun bort hela papptaket på mitten av huset och regnet skvalade ner utefterväggarna och genom taket mellan entré-och övre planet. De två rummen på mitten blev allvarligt skadade och efter ett års behabdling med torkfläktar blev det dags för renovering. Innerväggarna isolerades, tapetserades och målades, ny ytterpanel spikades på och samtliga fönster byttes ut mot 18 nya. Vid detta stora ingrepp passades också på att återställa fasaden till ett välliknande utseende från originalhuset med fönstren harmoniskt placerade och med (fusk)spröjs. Inomhus monterades 5 garderober bort på övervåningen och ett stort genomgående rum öpnnades med fönster från båda långsidorna. (Ett stort sovrum går lätt att återskapa med 5 nya garderober och dörren som är sparad)
Skorstenstocken är nedriven vid något tillfälle och det enkla kaminröret som fanns i stället togs bort vid renovering.
När luftvärmepumpen monterades upptäcktes vid borrning i väggen att den betår av innervägg av plank, stock och tre ytterpaneler. Det tilldsammans med treglasfönster är huset tyst så styst. Ingenting av hamnens larm och stök stör friden i detta hus.

Kommande visningar

Välkomna på visning, anmälan krävs!
2020-10-29 16:00 - 16:30

Ansvarig mäklare

Lotta Långström

lotta@askengren.com

+46709-755785

Objektfakta

Bilder

Planlösning

Fastighetskarta

Filer & Länkar

Karta

Vill du bli kontaktad?

Tack för att du kontaktat oss, vi kommer snart att nå dig.
Sorry, Thare is some problem with your submission, please contact administrator.
Robot verification failed, please try again.
Please fill all the field

Vill du bli uppringd?