Härligt utsiktsläge på Smögen!

4 950 000 kr

Lotsgatan 17

Smögen

Information

Välkommen till detta högt belägna hus med fantastisk utsikt över Smögen, Hållöfjorden och västerhavet.
Husets disposition medger goda möjligheter till generationsboende, eller för den som önskar uthyrningsmöjligheter av källarplanet. 
Här bor man i genuin västkustmiljö med kort promenadavstånd till Smögenbryggan eller Vallevik med sin fantastiska natur, kala klippor och salta bad.
Med köpet följer en försäkring mot dolda/osynliga fel från Gar-Bo Försäkringar. Besiktningsprotokoll är upprättat av Fukt & Byggkonsult AB.
Välkomna på visning!              

Via entré in i hall med källarkök utrustat med spis, fläkt och kyl/frys till vänster, i anslutning till köket finns ett sovrum/allrum. Rakt fram från hallen finns pannrum samt badrum med tvättmöjligheter. 
Via trappan till mellanplanet med hall och utgång till balkong i sydostligt läge. Till höger från hallen finns vardagsrummet i fil med matrummet. I anslutning till matrummet finns köket, utrustat med spis, fläkt, diskmaskin och kyl. I hallen finns även toalett med WC och handfat.
Från hallen nås slutligen ovanvåningen bestående av hall med utgång till balkong med fantastisk utsikt åt sydost. Två rejäla sovrum samt inredd kattvind.

Smögen är en ö och en tätort i Sotenäs kommun, Västra Götalands län. Främst är den känd för Smögenbryggan, som varje år lockar tusentals turister, men även Hållö fyr.
På Smögen finns lotsutkiken kvar trots att lotsstationen numera inte är bemannad.

Smögen nämns för första gången i slutet av 1500-talet. Vid mitten av 1600-talet bosatte sig människor på Hasselön och under åren har det samhället vuxit samman med Smögen och räknas idag som en del av tätorten Smögen.

Namnet på samhället har varit olika under åren, bland annat "Smögit", "Smöenn", "Smöget" och "Smygesund".
Namnet är förmodligen kopplat till det så kallade Smyghålet, det trånga sundet mellan Smögenön och ön Kleven söder om huvudön. Det fornsvenska smugha (smyghål) eller fornisländska smuga kan vara ursprung till namnet.

Hasselön utgör den nordöstra delen av Smögen. Smögenbrons fäste på Smögensidan finns på Hasselön, som domineras av bostadsområden och strövområden, men det finns också fiskebodar, ett område med affärer och tennishall. Huvudvägen klyver Hasselön i två delar; Hasselösund och Kalvbogen.
Hasselösund var 1894-1953 municipalsamhälle.
På 1970-talet när allt fler flyttade till Smögen, bestämde sig Smögens kommunfullmäktige att man skulle bygga hus på Kalvbogen, en bergig udde som då var helt täckt av mossa. Runt år 1975 kom bygget igång på fullt allvar, och några år senare var Kalvbogen färdigt att bosätta sig på. Vid kraftiga vintrar kunde smögenborna gå över isen till Kungshamn, via Kalvbogen.

Smögen är känt för sin långa träbrygga, Smögenbryggan (cirka 600 meter), fylld med affärer i fiskebodar, som är mycket välbesökt under sommaren. Smögen är ett av västkustens mest populära turistmål, mycket känt för sin fisk, räkor och dylikt. Det går färjetrafik i form av två snipor.

Budgivning

Budgivning pågår

Ansvarig mäklare

Tony Porali

tony@askengren.com

+46702378106

Assisterande mäklare

Fredrik Mattsson Waller

fredrik@askengren.com

+46702378105

Objektfakta

Bilder

Planlösning

Fastighetskarta

Filer & Länkar

Karta

Vill du bli kontaktad?

Tack för att du kontaktat oss, vi kommer snart att nå dig.
Sorry, Thare is some problem with your submission, please contact administrator.
Robot verification failed, please try again.
Please fill all the field

Denna fastighet marknadsförs internationellt genom

Vill du bli uppringd?