Havsnära fastighet med 42.484 m2 mark på Hamburgö!

15 000 000 kr

Furkegärdet 1

Hamburgsund

Kville

Information

Här presenterar vi denna mycket speciella fastighet på Hamburgö, Furkegärdet 1!

Fastigheten består av en 42.484 m2 stor naturtomt med bostadshus, gästhus samt dubbelgarage och här återfinns en alldeles unik historia.

Torpet grundades 1953 av disponent Erik Bengtsson, industriman från Småland. Vid sidan av Maskinduksverket ägnade Erik Bengtsson mycket av sin tid till sitt stuteri, Solberga i Småland.
Varje sommar arrangerades det ett ridläger på ön, då hästarna fraktades med tåg till Rabbalshede och därifrån reds de sedan ut till Hamburgö. På Hamburgö byggdes det stall för de medhavda hästarna och runt dammen fanns en galoppbana. 
Galoppbanan finns inget kvar av idag men däremot återfinns dammen.

1953 anlitades Arkitekten Sven Wraner till att rita Torpet, han blev senare Gävles stadsarkitekt. Torpet är gjort av exklusiva materialval som är utöver det man förväntar sig av ett sommarhus. 
Vi hittar exempelvis marmorgolv i vardagsrummet, skiffergolv med golvvärme i matsalen, pansarglas till vindskydd och koppartak på den tillbyggda vardagsrumsdelen. Dubbelgaraget i betong är insprängt i berget och som portar har man här valt plåt.

Här bor man avskilt utan insyn men med närhet till salta bad, naturstigen "Elefantstigen", dem slipade klipporna och kommunikation med linfärjan.
Från husen får vi en trevlig havsutsikt och tack vare tomtens storlek finns även goda utvecklingsmöjligheter för exempelvis framtida avstyckningar.

Utöver allt detta hittar vi ett uthus med förråd och dusch, ett bastuhus samt det vackert uppbyggda stenvalvet som tar oss ut i en den härliga trädgården.

Detta är ett perfekt läge för dig som söker lugnet men ändå vill ha närheten till bad- och båtliv samt samhället med dess utbud av affärer och restauranger i Hamburgsund. 
Från fastigheten till gratisfärjan som går året om (var 20:e minut) har vi ca. 1,5 km.

Ön har flera vackra badplatser som exempelvis Stora Boviken, Vänd igen och Stora stenar. Alla når man enkelt till fots/cykel och med båt eller bil tar du dig snabbt till omskrivna Fjällbacka, eller varför inte en utflykt till Bovallstrand eller Hunnebostrand.

Med köpet följer en försäkring mot dolda/osynliga fel från Gar-Bo Försäkringar. Besiktningsprotokoll är upprättat av Fukt & Byggkonsult AB.
Kontakta mäklaren för mer info samt visningsbokning!              

Välkomna till Furkegärdet 1 och detta otroligt charmiga fritidsboende!

Hallen har plats för avhängning vid hatthylla direkt till höger. Här har man även lagt ett stiligt skiffergolv med golvvärme. I direkt anslutning till hallen hittar vi badrummet med wc och handfat. 
Vidare in finner vi kök, sovrum, matsal/allrum samt ytterligare ett stort allrum/musikrum.

Köket är utrustat med diskho, spis med ugn samt kylskåp. Skåpluckorna är i teak och mot matrummet kan man även öppna upp två luckor. 

Sovrummet hittar vi intill köket och har ett lackat trägolv. Rummet är ett stort och rymligt rum med plats för dubbelsäng. 

Matsalen ligger i anslutning till vardagsrummet/musikrummet och i båda rummen finns gott om plats för både soffa, matbord och annat möblemang. 
Matsalen har dubbeldörrar som leder ut till trädgården, förvaringsskåp i väggen samt en öppen spis. Här är det inrett med ljusa väggar och mörk skiffer på golvet.

Vardagsrummet/musikrummet förmedlar en härlig känsla av rymd då vi får ett gott ljusinsläpp från rummets tre altandörrar. Det vita marmorgolvet gör även det sitt till för den gedigna känslan. 


Gäststuga:

I gästhuset hittar vi totalt tre sovrum med snedtak samt ett separat utrymme med wc/handfat samt dusch.

Ansvarig mäklare

Johan Siborne

johan@askengren.com

+46709755780

Objektfakta

Bilder

Planlösning

Fastighetskarta

Filer & Länkar

Karta

Vill du bli kontaktad?

Tack för att du kontaktat oss, vi kommer snart att nå dig.
Sorry, Thare is some problem with your submission, please contact administrator.
Robot verification failed, please try again.
Please fill all the field

Vill du bli uppringd?