Vackert belägen fastighet med naturen inpå husknuten i Grebbestad!

6 200 000 kr

Beckasinvägen 6

Grebbestad

Tanum

Information

Sällsynt tillfälle att förvärva en unik bit av Bohuslän med charm, utrymmen och möjligheter!

Här förmedlas nu ett stenhuggartorp från förra sekelskiftet med en karaktäristisk hög granitgrund och en vackert lagd stenmur som ramar in hela fastigheten.
Bohusgranit och sten som förmodligen är från stenbrotten intill fastigheten. Det finns till och med ett litet stenbrott på fastigheten.

Denna fastighet omfattas av områdets detaljplan från 2010 där man medger maximalt tre tomter där denna fastighet ligger. Man kan alltså exempelvis dela upp dessa 3.709 m2 i tre delar, sälja av två tomter och behålla huvudhuset med dess omgivande mark själv. Säljaren har nyttjat fastigheten som generationsboende vilket lämpar sig bra både nu men även efter en eventuell avstyckning. Planen tillåter 100 m2 byggnadsyta per tomt, varav 70 m2 avseende bostadshus. Man får också bygga till en byggnadshöjd av 4,5 m med en takvinkel mellan 27 och 35 grader, i praktiken alltså ett klassiskt skärgårdshus med förhöjt väggliv.

Fastigheten har ägts av samma familj sedan 1975 och är varsamt renoverad men anpassat till dagens krav på bekvämligheter, från golvvärme i badrummet till indragen fiber. 
Husets pärla är den arkitektritade glasverandan med fönster som löper runt hela rummet. Här kan man avnjuta middagar i goda vänners lag till beskådan av kvällssolen.
I övrigt hittar vi kök, matsal med öppen spis (murad som en kakelugn), ett vilorum/bibliotek samt ett sovrum på entréplan. På övre plan finner vi ett stort allrum och från köket leder en trapp ner till källarplan där vi hittar ett allrum med en mysig kamin, ett helkaklat badrum, tvättstuga samt gott om förvaring.

Tomten om 3.709 m2 består av en stor uppbyggd trädgård och enligt dåtida praxis anlades förutom den lagda stenmuren även en ytterligare ”tomtgräns” i form av en mängd träd av olika slag. 
Vi hittar därför här alm, ask, björk, fläder, ek, kastanj, lönn, oxel, gran och tall. Det finns också syrenhäckar och en syrenberså, perennrabatten med pioner, iris, lavendel och rosor. Gamla fruktträd med äpplen och plommon samt flera stenlagda uteplatser.

Till huset hör en förrådsbyggnad samt två gäststugor med sovplatser som utgör möjligheter till många gäster. I respektive gästhus finns både radiatorer och eldstäder som direkt skapar både hemtrevlig känsla och tillför värme.

Här bor du lugnt och skönt med möjligheter att koppla av med härliga promenader längs med ljunghedarna mot havet, eller för den kulturintresserade kan man med fördel besöka den berömda stenlabyrinten som ligger intill förhistoriska gravplatser.

Från fastigheten når vi havsbad i Grönemad efter ca. 10 min promenad (1,1 km) och även Edsvik med fin badstrand med hopptorn, lekplats, minigolf och restaurang hittar vi endast ca. 1,5 km från huset.
För er som vill njuta av Grebbestad med dess utbud av butiker, restauranger, badplatser och uteliv längst med strandpromenaden finns det en trevlig gångväg dit.


Sammanfattningsvis är detta en klenod att ta hand om, ett stycke bohuslänsk historia att fortsätta vårda. Denna fastighet måste upplevas på plats!

Med köpet följer en försäkring mot dolda/osynliga fel från Gar-Bo Försäkringar. Besiktningsprotokoll är upprättat av Fukt & Byggkonsult AB.
Kontakta mäklaren för mer info samt visningsbokning!              

Välkomna till Beckasinvägen 6, Ulmekärr!

Här välkomnas man av en vacker entré upp till huvudhuset.

Entréplan:
Här kliver man in i den vackert tillbyggda glasverandan med plats för matgrupp. 
Vidare in finner vi ett kök med gott om arbetsbänkar och skåp, vi hittar här spis, fläkt, diskho, diskmaskin och kyl/frys. Vacker vit pärlspont på väggarna och ljus inredning.
Vidare från köket ligger matsalen med plats för ett matsalsbord inrett med mönstrade ljusa tapeter (Borås Epok) och trägolv samt en mysig öppen spis för värmande höst & vinterkvällar.
Till vänster om köket finner vi sovrummet som ligger öppet mot vilorummet/biblioteket. Här kan man med fördel sätta upp en vägg för att dela av rummen.

Övreplan:
Ett stort allrum som ger plats åt både sängar och annat möblemang.

Källarplan:
Här kommer först ett litet rum med en mysig kamin. 
Vidare hittar vi det helkaklade badrummet med golvvärme, inrett med handfat och ett duschutrymme. 
Övriga källaren består av teknikrum, tvättstuga samt diverse förrådsmöjligheter.

Gäststuga 1:
Plats för två enkelsängar alternativt en dubbelsäng. Här kan man njuta av värmen från eldstaden.
Furupanel på väggar, trägolv samt radiatorer.

Gäststuga 2:
Här ges plats åt enkelsäng. Även denna gäststuga bjuder på en härlig eldstad. 
Bröstpanel i furu, ljus tapet, trägolv samt radiatorer.

Ansvarig mäklare

Johan Siborne

johan@askengren.com

+46709755780

Objektfakta

Bilder

Planlösning

Fastighetskarta

Filer & Länkar

Karta

Vill du bli kontaktad?

Tack för att du kontaktat oss, vi kommer snart att nå dig.
Sorry, Thare is some problem with your submission, please contact administrator.
Robot verification failed, please try again.
Please fill all the field

Vill du bli uppringd?