Välkommen till Strömstad med Kosteröarna – som brukar kallas Sveriges västligaste utpost.  Här hittar du det saltaste vattnet i västerhavet med de inbjudande bohusklipporna i grå granit. Strömstads vackra skärgård, otaliga öar med pittoreska fiskelägen och omväxlande natur lockar varje år besökare i alla åldrar att uppleva norra Bohuslän. Inlandet med sin vildmarksnatur, sjöar och markerade vandringsleder är också något vi varmt rekommenderar. Ett besök till Strömstad med omnejd innebär att det aldrig är långt till havet och salta bad, restauranger och caféer och spännande besöksmål . Evenemangen och festivaler avlöser varandra under sommarmånaderna.

Upplev Svinesundsbroarna, en vacker gränsövergång mellan Sverige och Norge. Sten och blomsteranläggningen Alaska och fornminnesområdet Blomsholm. Här finns idag både kallbadhus och moderna spaanläggningar med havsutsikt. Här finns pinfärska skaldjur med extra sälta från det djupa Kosterhavet, Strömstads kallas även ”Räkans stad”.

Kosterhavet är Sveriges första marina nationalpark och invigdes i september 2009.

I Kosterhavets nationalpark finns 12 000 arter, hälften under ytan och hälften på land. Här finns både unika, sällsynta och vanliga arter. Området nyttjas varsamt med både människans och naturens bästa för ögonen – allt för att bevara den unika miljö som Kosterhavet och skärgården är.

För mer info: www.stromstad.se

På  www.vastsverige.com  finns mer information om varje kommun och samhälle.