Sotenäs - Med Närhet Till Havet!

Sotenäs - Med Närhet Till Havet!

Mitt i Bohuslän, vid kustbandet, finner du Sotenäs kommun. Den storslagna naturen, hav, klippor och vandringsleder lockar till aktiva upplevelser. De pittoreska och levande skärgårdssamhällena Bovallstrand, Hunnebostrand, Kungshamn och öarna Smögen, Hållö och Bohus-Malmön ger mersmak. Året runt. Färsk fisk och skaldjur är centralt, häng med på fisketur – med båt, i fiskaffären eller på restaurangen.

Det började med rekreation och tångbad, och det kan man säga håller i sig än idag genom SPA och salta bad. Sol & bad, fiske, vandring, golf och färska skaldjur är några av de aktiviteter som lockar.

Stenhuggeri och fiske är andra stora näringar som gör sig påminda. Orterna i kommunen växte fram under den första sillperioden under 1500-talet, och än idag är fiskindustrin stor i kommunen. Stenindustrin blomstrade i Sotenäs i många år, stenbrytningen började i början av 1800-talet och på flera ställen i kommunen finns spår av industrin och stenbrott kvar att beskåda.

I Sotenäs är stolt över vår fantastiska natur. Det finns flera naturreservat med bl.a. vidsträckta granitlandskap och ljunghedar. Ramsvikslandet och Hållö är nog dom mest välbesökta. Vandrar man Soteleden, den ca 7 mil långa vandringsleden i kommunen, kan man uppleva Sotenäs på ett mycket bra sätt. Här varieras skog, kust och berg med utsiktsplatser och kultur.

Våra mest känt besöksmål är Nordens Ark, Hållö, Smögenbryggan och