Strömstad

Strömstad, som är Sveriges västligaste stad, ligger vid Skagerack med riksgränsen till Norge 20 kilometer norrut. En stad i vacker skärgårdsmiljö med puls och idyll hela året – i en oslagbar kombination kan man upptäcka Bohusläns nordligaste stad!

I Strömstad finns salta bad, stort utbud av restauranger och caféer, konst, shopping, lyxiga spamöjligheter och spännande evenemang.

Att promenera runt i centrala Strömstad är en sevärdhet i sig, här kan du uppleva kulturhistoriska platser och välbevarade stadsmiljöer. Under ditt besök missa inte stadens äldsta kvarter, Bukten, stadshistoriska utställningar på Strömstads museum och natursköna parken Strömsdalen med friluftsmuseet Fiskartorpet. För konstintresserade finns flera gallerier med olika inriktningar och konsthallen Lokstallet i Strömstad lockar många besökare under sommarveckorna med sina tillfälliga utställningar. Dessutom har det anrika societetshuset vid Strandpromenaden nyrenoverats och blivit Kulturhus Skagerack, en plats för både aktiviteter och större kulturevenemang.

Bland historiska besöksmål rekommenderas Blomsholm med en av Sveriges största skeppssättningar och en lite annorlunda upplevelse finner du ute på Nord-Långö, Alaska. En fascinerande sten- och blomsterträdgård.